Twinkle | Digital Commerce

Facebook’s marktplaats ook in Nederland

2017-11-09
25081410

Facebook haalt zijn marktplaats waarop zowel bedrijven als consumenten hun waar kunnen verkopen naar Europa. Nederland staat op de lijst met zeventien landen waar het social media bedrijf zijn Marketplace uitrolt.

Op Facebook kunnen Nederlandse gebruikers straks foto’s van hun producten uploaden en een beschrijving en prijs toevoegen. Anderen kunnen aan de hand van de afstand tot hun locatie relevante artikelen vinden en aanschaffen.

Contact via Messenger

Contact met de verkoper vindt plaats via bijvoorbeeld Facebook Messenger. Betalen kan niet in het social medium zelf; Facebook geeft aan dat de betaling en bezorging van items door de verkoper geregeld moet worden.

One-stop-shop

Marketplace is met deze nieuwe uitrol naast de Verenigde Staten in 23 landen actief. Facebook wil de one-stop-shop worden voor online shoppers. De uitrol van een online marktplaats is daarvan de meest recente stap. In de VS kunnen consumenten onder andere al maaltijden bestellen en betalen via Facebook en het bedrijf introduceerde onlangs Collection, waarin retailers vijftig van hun artikelen uit het aanbod kunnen uitlichten.