Twinkle | Digital Commerce

Bol.com start avondlevering en bezorgabonnement in België

2017-08-03
25081410
  • 1:43

Bol.com biedt sinds gisteren avondlevering en het Select-bezorgabonnement aan in België. De zuiderburen kunnen sinds gisteravond voor een meerprijs van 2,49 euro pakketjes van de retailer tussen 18:00 en 22.00 laten leveren en voor 9,99 de bezorgkosten van Select-artikelen gedurende een jaar afkopen.

Belgische bol.com-klanten kunnen voor avondleveringen kiezen uit dinsdag- of donderdagavond. Voorlopig vinden die alleen plaats in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en rond Brussel; bij elkaar dekken die gebieden zo'n zeventig procent van alle postcodes in Vlaanderen. In Nederland startte de aanvoerder van de Twinkle100 drie jaar geleden met avondleveringen en koos daar eveneens aanvankelijk de dinsdag- en donderdagavond voor uit; inmiddels is de service in ons land uitgebreid naar elke doordeweekse avond.

Uitbreiding bezorgopties

Woordvoerder Patty Bouhuijs meldt aan Twinkle dat bol.com voortdurend naar nieuwe opties rondom het bezorgaanbod in België kijkt, zoals uitbreiding van de 'Vandaag Ophalen'-service en introductie van bezorging op zondag. 'Maar vooralsnog kiezen we er bewust voor om eerst te starten met de huidige mogelijkheden rondom Select’, omdat we eerst de bekendheid van het bezorgabonnement willen vergroten.'

Select

'Bij de ontwikkeling van Select hebben we altijd rekening gehouden met Nederland en België, dus wij zijn daar volledig op ingericht. Alles wordt verzorgd vanuit Waalwijk, ook voor België', aldus de woordvoerder. Leden van het Select-bezorgabonnement hoeven niet te betalen voor avondlevering, bezorging van orders onder de twintig euro en same day delivery. Het Select-label bestaat sinds oktober vorig jaar en heeft in Nederland betrekking op zo'n 300.000 artikelen waarvoor alle bezorgopties van het bedrijf gelden. In Nederland kost het lidmaatschap, dat bol.com in april in het leven riep, 14,99 euro. Belgische shoppers kunnen zich vanaf nu ook abonneren, voor een tarief van 9,99 euro. Bouhuijs: 'Omdat we in België nog niet Vandaag Bezorgd aanbieden en avondbezorging op alle dagen, is het Select-abonnement daar goedkoper.'

Bol.com in België

Naast Plaza is de Belgische markt al jaren een belangrijke groeipijler voor bol.com. De eerste kwartaalcijfers van 2017 toonden wederom een groei van de webwinkel van veertig procent in België. Ook concurrent Coolblue doet het goed bij de zuiderburen en investeert er grote bedragen.