Twinkle | Digital Commerce

Online meubels uitzoeken via visuele zoekfunctie bij Made.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Interieurdesignwebwinkel Made.com heeft een nieuwe zoekfunctie gelanceerd waarbij niet woorden, maar beelden bepalend zijn. De tool biedt de mogelijkheid foto’s van het eigen interieur te uploaden en te gebruiken bij het kiezen voor een meubel.

Made.com geeft consumenten de keuze tussen het selecteren van banken op een gewenst formaat of met een bepaalde kleurstelling. Deze kleurstelling kan worden uitgekozen aan de hand van aangeboden interieurvoorbeelden of door een eigen foto te selecteren. Made.com werkte voor de ontwikkeling van de tool samen met Hullabalook, dat visuele productweergave gebruikt bij de ontwikkeling van zoekmachines voor ondernemers.

Positieve testresultaten
Made.com pioniert als woonwebwinkel met deze tool. Volgens het bedrijf zijn de eerste testresultaten positief. De nieuwe zoekfunctie is pas geïntroduceerd in de Britse webshop en is nog niet zichtbaar op het Nederlandse domein.

Investeringen
Made.com is sinds 2010 actief op de online interieurmarkt en investeert veel in internationale groei. Na de introductie van de webwinkel in Nederland in 2014 werd in januari 2016 de eerste Nederlandse fysieke winkel van het concern in Amsterdam geopend.