Twinkle | Digital Commerce

CoolblueBezorgt gestart in België

2017-06-30
1300729
  • 1:21

Coolblue gaat met eigen bezorgers thuisleveren in Vlaanderen. De elektronicaretailer start met dertig blauwe busjes in België en wil dat aantal snel opschalen. De leverdienst is gratis; bezorgers kunnen apparaten aansluiten en oude exemplaren meenemen.

Consumenten krijgen de dag vóór aflevering een tijdslot van een uur opgegeven door Coolblue. Het bedrijf heeft inmiddels vijftig bezorgers in dienst genomen. De busjes vertrekken vanuit depots in Antwerpen, Gent en Luik en leveren samen al zo'n zeventig procent van de witgoedbestellingen af.

Heel België
Ook Franstalig België staat op de roadmap: 'Tegen eind dit jaar willen we heel België dekken', verklaart Matthias De Clercq, manager van Coolblue bij de zuiderburen. Enkele weken terug lanceerde de elektronicashop een Franstalige versie van zijn Belgische webshop.

Klantcontactmoment
Door met een eigen bezorgdienst meer grip te pakken op de last mile, heeft Coolblue een extra gelegenheid voor het werken aan klanttevredenheid, legt De Clercq uit aan Gondola. 'Bij de levering van grote producten kom je als retailer echt bij de mensen in huis. Dat zijn momenten met enorm veel klantencontact. Veel meer dan wanneer je pakweg een smartphone bestelt en die in een doos toegestuurd krijgt. En omdat we zo obsessief bezig zijn met klanten blij maken, doen we dat dan liever zelf zodat we weten dat het goed is. En uit de testen die we gedaan hebben in België, blijkt dat de dienst ook effectief heel goed scoort bij onze klanten.'