Twinkle | Digital Commerce

Louwman verkoopt direct online op Auto.nl

2017-05-22
660371
  • [nieuws]
  • 1:27

De Louwman Group, importeur en dealer van onder andere Toyota, Suzuki en Lexus, verkoopt nieuwe en gebruikte auto’s nu direct op Auto.nl. Op die site werden eerder populaire nieuwe auto’s aangeboden, maar Louwman maakte er begin 2014 een platform voor private lease van.

Internetondernemer Marque Joosten lanceerde Auto.nl in januari 2011, in een joint venture met de Louwman Group. Doel was de grootste autodealer van Nederland te worden, door twintig van de best verkopende wagens nieuw aan te bieden. Aan de hand van een configurator konden bezoekers auto’s samenstellen, die via importeurs en dealers werden betrokken. Voor hen deed Auto.nl dienst als extra afzetkanaal

Auto’s op abonnement
Nadat Joosten uitstapte en Auto.nl het pand aan de A2 bij Breukelen verliet, maakte enig aandeelhouder Louwman er een private lease platform van voor zijn eigen stal; bezoekers kunnen tegen een vast bedrag per maand beschikken over een auto uit het merkportfolio. Wegenbelasting, verzekering, onderhoud, banden en pechhulp zijn bij het abonnement inbegrepen.

Auto’s online kopen
Leasen (alleen bij nieuwe modellen) kan nog steeds, kopen is daar als optie bijgekomen:

Vooraf of bij aflevering betalen
Het aanbod op Auto.nl is vooralsnog beperkt tot 12 nieuwe modellen en 16 gebruikte wagens. Wie er een auto bestelt krijgt een factuur via de mail om het bedrag vooraf over te maken. Met pin betalen bij ontvangst is een alternatief. 'We ondersteunen nog geen iDeal, creditcard of PayPal betalingen', is als antwoord op een veelgestelde vraag te lezen.

Occasions
Met 1-2-3auto.nl zette Louwman eind 2014 een online occasionlabel voor vijf van zijn dealerbedrijven in de markt. Ook op Louwman.nl zijn proefritten en offertes voor gebruikte auto's op te vragen.