Twinkle | Digital Commerce

Amazon test pakketautomaten bij Duitse Aldi's

2017-05-28
22651274
  • [nieuws]
  • 0:60

In een nieuwe pilot kunnen klanten van vier Aldi-vestigingen in Duitsland pakketten van Amazon afhalen. Daarmee is Aldi de nieuwste partner waarmee de e-retailreus een pilot met afhaalautomaten opzet; in Berlijn houdt Amazon eenzelfde test met Duitse supermarktketen Edeka.

De zogenaamde 'Amazon Lockers' staan op parkeerplaatsen van Aldi in het Duitse Augsburg en Gersthofen, plaatsen die vlak naast een groot dc van Amazon liggen. De Amerikaan geeft Nederlandse namen ('Jantine', 'Hennie', 'Heleen' en 'Jantje') aan de vier ophaalautomaten. In Berlijn staan bij Edeka-filialen eveneens vier automaten. Ook Shell werkt mee aan Amazons automatenuitrol: in het Ruhrgebied staan nog eens acht pakketkluizen.

Internationaal

In Amerika zette de e-commerce reus zes jaar terug al een samenwerking op met supermarktketen 7-Eleven. Nederlanders kunnen hun Amazon-bestellingen sinds begin vorig jaar bij 750 afhaalpunten van DPD laten leveren.

Testland

Amazon doet Duitsland regelmatig aan als één van de eerste Europese landen om een nieuw concept te testen. Zo startte er vorige week boodschappenservice AmazonFresh en zette de e-retailer in november zijn b2b-platform Amazon Business bij de oosterburen op.