Twinkle | Digital Commerce

‘Picnic haalt half miljard op’

2023-10-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online super Picnic zou in een nieuwe investeringsronde binnenkort 500 miljoen euro ophalen. Onder andere Edeka zou fors in het bedrijf investeren.

Dat schrijft Lebensmittelzeitung, op basis van bronnen binnen Edeka. De Duitse supermarkt zou zijn belang in Picnic verhogen naar 25 procent en de helft van de nieuwe investeringsronde op zich nemen. Ook het investeringsfonds van Bill Gates zou meedoen aan de investeringsronde.

De investering zou Picnic moeten helpen om verder te groeien. Vooral in Duitsland, maar ook in landen als Frankrijk waar het minder lang actief is. Het is minder waarschijnlijk dat het geld in Nederland wordt geïnvesteerd, schrijft Distrifood. Omdat Picnic eerder al aangaf hier de grootste groei wel te hebben doorgemaakt.

Het zou wel een volgende grote investeringsronde voor Picnic betekenen. Het bedrijf haalde in 2019 al eens 250 miljoen euro op en enkele jaren later kwam daar nog eens 600 miljoen euro bij.

Update 16-10: 'De feiten kloppen niet'

In een reactie aan NRC laat Michiel Muller, mederoprichter van Picnic weten dat er weinig waar is van de geruchten. Volgens hem wordt wel met bestaande investeerders gesproken over geld. 'Maar dat gebeurt voortdurend.'