Twinkle | Digital Commerce

Ocado zwijgt over beloofde gang buitenland

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Ocado komt met positieve cijfers over de eerste dertien weken van 2017: zijn omzet en orderaantallen stegen dubbelcijferig. Toch wachten investeerders nog steeds op de beloofde uitbreiding 'overseas' die de Britse online supermarkt al meer dan een jaar toezegt.

Een 'battleground stock', schrijft de Financial Times over Ocado. Investeerders hebben verschillende inzichten over het te hanteren bedrijfsbeleid, nu Ocado's belofte internationaal uit te breiden onbesproken blijft in zijn nieuwste financiële cijfers. Toch laten die weinig ruimte over voor zorgen: de omzet van 1 januari tot aan 28 februari dit jaar steeg, in vergelijking tot dezelfde periode afgelopen jaar, 13,1 procent.

Meer, maar kleinere winkelmandjes
De krimp van ordergrootte bij de online supermarkt zette ook dit jaar door. De gemiddelde besteding per order daalde met 1,5 procent. Die daling sprak ook uit Ocado's jaarcijfers over 2016. Toch werden er meer orders geplaatst: in de afgelopen periode waren dat er met gemiddeld 252.000 per week 16,7 procent meer dan in dezelfde periode van 2016.