Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse verzendapp Wuunder breidt uit naar platform

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Wuunder, dat sinds oktober als app op de Nederlandse logistieke markt actief is, lanceert nu een platform waarop het zijn diensten aanbiedt. Zowel op mobiel als via desktop kunnen gebruikers in de nieuwe webshop een optimale verzendmethode uitzoeken, zonder abonnement.

Informatie over zendingen is via het nieuwe viertalige platform real-time beschikbaar. Onder meer DHL, DPD, FedEx en UPS zijn aangesloten bij Wuunder. 'Wuunder kent de specialiteit van iedere vervoerder. Deze transportkennis is normaal alleen beschikbaar bij transport afdelingen van grotere bedrijven of in postkamers,' zegt het bedrijf in een persbericht.

Geen contract
Gebruikers hoeven geen contract met Wuunder aan te gaan; betaling geschiedt per zending. Ook fungeert het bedrijf als schakel in contact tussen verzender en vervoerder. Verzenders kunnen, net als in de app, kiezen uit drie transportcategorieën: snel, goedkoop en efficiënt.

Verzenden en ontvangen in een uur
Wuunder experimenteert 'binnen de ring van Amsterdam en Eindhoven' met het ophalen van documenten en pakketten binnen een uur. Gebruikers kunnen ook pakketten die ze willen ontvangen, naar Wuunder laten sturen; op aanwijzing van de ontvanger bezorgt de vervoerder pakketjes binnen een uur in hetzelfde testgebied.