Twinkle | Digital Commerce

Horeca-bier contractloos online bestellen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:51

Kroon Bier, een zelfstandige dochter van Bavaria, laat horecaondernemers online bier bestellen zonder contract. Ondernemers die vóór 20.00 bestellen, kunnen het bier de volgende dag tappen.

De bierleverancier laat bestelde fusten direct vanuit zijn brouwerij naar de afnemers transporteren. Kroon levert ‘tegen concurrerende prijs’ en prijst het bier even scherp als de voordeligste bieraanbieder online. Vanaf 9 januari is het bier in de webshop van Kroon te bestellen.

Zonder contract
Het bestellen zonder contract is een primeur in de b2b-bierwereld. ‘Opvallend genoeg bestond er in de biermarkt geen eenvoudig online concept, waarbij een horecaondernemer direct bij een brouwer fusten kan bestellen en die hij de volgende dag geleverd krijgt, zonder verdere verplichtingen,’ zegt Jorn van de Ven, manager e-commerce bij Kroon, in een persbericht.

Swinckels
Het Nederlandse Kroon brouwt sinds 1627. Moederbedrijf Bavaria verkoopt sinds een jaar ook bier online, maar dan aan consumenten: van het merk Swinckels kunnen zij sixpacks bestellen.