Twinkle | Digital Commerce

Helpling ontvangt tien miljoen voor uitbreiding diensten

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Online marktplaats Helpling kan met een nieuwe investering van tien miljoen euro zijn levering van huishoudelijke diensten uitbreiden. Het schoonmaakplatform startte begin dit jaar in Duitsland al met klusservices en wil die doortrekken naar Europees niveau.

Met de verse zak groeigeld in de aanslag streeft Helpling, naast uitbreiding van zijn business model, naar winstgevendheid. Twintig Duitse steden maken al gebruik van aanvullende diensten die het van origine Berlijnse bedrijf sinds januari levert, zoals schilderwerk, het in elkaar zetten van meubels en ramen lappen.

Kleiner bedrag
 Sinds zijn oprichting haalde de dochtermaatschappij van Rocket Internet 67 miljoen euro op. De opbrengst van de nieuwe investeringsronde is aanzienlijk kleiner dan de vorige in maart 2015; die bedroeg 42 miljoen euro. Na die kapitaalinjectie groeide Helpling niet, maar verliet in plaats daarvan vier van de veertien landen waar het sinds zijn stormachtige start in 2014 online platformen had gevestigd.

Nederland
Op de Nederlandse markt zijn diverse online platformen voor huishoudelijke diensten; Helpling heeft er concurrentie van het eveneens Duitse Book A Tiger. Onlangs ging het Nederlandse iemand.nl van start, dat net als Helpling mikt op het aanbieden van een totaalpakket voor huishoudelijke diensten.