Twinkle | Digital Commerce

Webshop voor Vlaamse kringwinkels

2020-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Met de oprichting van kringshop.be hebben alle 37 kringloopwinkels in Vlaanderen zich verenigd. Een deel van het aanbod uit deze tweedehandswinkels is per vandaag verkrijgbaar in de webshop, waarbij de focus ligt op huisraad, decoratie, sport, spel en textiel.

Initiatiefnemer van het nieuwe online platform, is De Kringwinkel Hageland. Deze ‘pionier in e-commerce bij de kringwinkels’ was afgelopen twee jaar al actief met het uitbouwen van een webwinkel, waarbij ervoor gekozen is dit platform nu open te stellen voor de andere kringwinkels (andere naam in verband met merkenrecht, red.). ‘Klanten kunnen kiezen om hun pakket te verzenden via Bpost of op te halen in de desbetreffende kringwinkel’, aldus Yana Pulinckx, communicatieverantwoordelijke bij De Kringwinkel Hageland.

Online verkoop

Naast tweedehandsspullen verkopen vinden de aangesloten kringwinkels het van belang om banen te creëren voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Voor die personen biedt een webshop ook een kans op een job in een nieuwe sector, bericht Gondola. ‘Sommige van onze medewerkers kunnen het fysieke werk in een winkel of een magazijn niet blijven volhouden. Voor hen is een administratief traject binnen de online verkoop een mooie oplossing. Competenties in de online verkoop zijn heel belangrijk op de reguliere arbeidsmarkt’, laat het collectief van Vlaamse retailers weten.

Directe aanleiding voor het lanceren van kringshop.be zijn het veranderende consumentengedrag en de financieel moeilijke tijden als gevolg van de coronacrisis.