Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet test online verkoop van boeken

2017-11-11
180101
  • 1:20
Hoogvliet start vandaag een proef met de verkoop van boeken in zijn webshop. De boeken worden in samenwerking met de Haagse boekhandel Paagman geleverd en kunnen samen met de overige boodschappen worden besteld.

Paagman heeft voor Hoogvliet een collectie van vijftig boeken samengesteld, ingedeeld in vijf categorieën: kookboeken, kinderboeken, Nederlandse literatuur, spannende boeken en algemene boeken. Van elke categorie staat een top tien op Hoogvliet.com, die maandelijks wordt ververst.

One-stop-shopping
'Wij proberen ook online een one-stop-shopping ervaring te creëren en bekijken welk assortiment hiervoor geschikt is', legt een woordvoerster van Hoogvliet de keuze voor boeken aan Twinkle uit. 'Zo verkopen we al elektrische huishoudelijke apparaten in samenwerking met Modern en testen we nu boeken samen met Paagman.'

Drie maanden
De test wordt de komende drie maanden uitgevoerd. Om de start van de samenwerking te vieren betalen klanten de gehele maand januari bij aankoop van een boek geen servicekosten over hun online bestelde boodschappen.

Tuktuk
Online orders kunnen volgens het Klik & Klaar-concept in Hoogvliet-winkels bij afhaalbalies worden afgehaald. Het supermarktbedrijf leverde de boodschappen tot voor kort niet bij klanten thuis, maar is deze maand van plan te starten met het testen van het thuisbrengen van bestellingen via een elektrische tuktuk. De orders worden op deze manier in een ‘een nog nader te bepalen stad’ bezorgd.

Hybride winkelen
Hoogvliet staat bekend om zijn Hoogvliet Versmarkt, waar het pioniert met hybride winkelen. De versmarkt is een plek waar klanten hun online orders kunnen oppikken en waar ze verswaren kunnen kopen om de boodschappen compleet te maken.