Twinkle | Digital Commerce

Aldi bereidt instap Belgische e-commerce voor

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Aldi België is op zoek naar een 'e-commerce reporting analist' en een 'logistic operations manager e-commerce'. Dat duidt op de entree van de discounter in de Belgische online markt. Aldi verkocht tot nu toe alleen in thuisland Duitsland en in Engeland online.

In de vacatures vraagt Aldi om medewerkers die e-commerce rapporten opstellen en aanspreekpunt zijn voor het e-commerce team, operations en ontwikkelaars. De functies komen vrij op Aldi's Belgische hoofdkantoor in Erpe-Mere. In eigen land is Aldi online actief met Aldi Talk, waar het sinds december ook merktelefoons verkoopt.

Internationaal
Na de Engelse 'proeftuin' wordt het de tweede webshop voor de discounter. Begin vorig jaar maakte Aldi zijn Britse start en trapte af met de verkoop van diverse wijnsoorten. Korte tijd later breidde de Duitse supermarktketen dat assortiment uit met non-food-artikelen. Ook in China zette Aldi recentelijk voet aan grond: op dit moment maakt Aldi Süd daar zijn intrede via Tmall Global en verkoopt er wijn, snacks en ontbijtproducten.