Twinkle | Digital Commerce

Opent de Bijenkorf straks ook een webshop in Frankrijk?

2020-02-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Warenhuis de Bijenkorf lanceerde vorig jaar zijn Duitse webwinkel, nadat het eerder op de vacaturepagina meerdere e-commercefuncties voor Duitssprekenden plaatste. Nu zijn die vacatures er weer, maar dan voor kandidaten die de Franse taal machtig zijn.

En dus lijkt het erop dat de Bijenkorf bezig is met een Franstalige webshop. Onduidelijk is of dat zou gaan om een uitbreiding van de bestaande Belgische webwinkel (naar Wallonië) of een nieuwe webwinkel voor Frankrijk. Twinkle heeft navraag gedaan, maar kreeg vooralsnog geen antwoord.

Duidelijk is wel dat de nummer 13 van de Twinkle100 op zoek is naar meerdere ‘native’ Franssprekenden op de e-commerce afdeling in Amsterdam. Onder andere wordt gezocht naar een Digital Content Specialist, SEO Copywriter en SEA Marketeer. Een groot verschil met de wervingsteksten van vorig jaar is dat de Bijenkorf niet expliciet een uitbreiding van de Belgische shop of lancering van een webshop in Frankrijk aankondigt. Vorig jaar was dat wel het geval. ‘By this summer we will start with a webshop in Germany’, viel toen te lezen. Nu blijft het bij een opsomming van de huidige e-commerce activiteiten. ‘In 2015 we successfully launched our Belgian webshop and since 2019 we are also servicing German customers.’

Uit een recente studie van Google bleek onlangs dat de Bijenkorf van alle Nederlandse retailers zijn online en offline kanalen het beste weet te combineren.