Twinkle | Digital Commerce

The Phone House en Typhone.nl kopje onder

2017-05-28
33021857
  • [nieuws]
  • 0:56

The Phone House heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank Midden-Nederland. Het gaat niet alleen om de keten zelf, met zeventig eigen winkels en een webshop, maar ook om het online platform Typhone.nl.

Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekendgemaakt. Het ging al een tijd slecht met The Phone House, dat zijn hoofd niet boven water kon houden door ‘directe concurrentie van de telecomoperators alsmede de toepassing van de Wet op het financieel toezicht waardoor het aanbieden van “gratis” telefoons bij een abonnement ernstig wordt beperkt’, meldt The Phone House.

Winkels en shops open
De resultaten liepen hierdoor terug, met een faillissement als gevolg. De fysieke winkels en de webshops blijven voorlopig open in afwachting van een doorstart. De 74 franchisevestigingen vallen buiten het faillissement.

Relevant Holdings
The Phone House en Typhone.nl vallen sinds de zomer van 2015 onder Relevant Holdings. Hier zijn later dat jaar ook de eerder failliet verklaarde ketens Dixons, iCentre en MyCom ondergebracht, laatstgenoemde werd al snel weer doorverkocht.