Twinkle | Digital Commerce

Online platform Typhone.nl naar Belsimpel.nl

2017-05-28
400225
  • [nieuws]
  • 0:51

Typhone.nl, Typhone.de en 'vele andere domeinnamen uit de failliete inboedel van The Phone House' gaan naar voormalig concurrent Belsimpel.nl. Dat maakt de telefoondealer vandaag bekend. Vooralsnog neemt Belsimpel.nl het klantenbestand niet over.

 'De afgelopen jaren heeft de markt voor mobiele telefonie een consolidatieslag doorgemaakt,' meldt het bedrijf in een persbericht. 'De overname past in deze trend. Belsimpel.nl is al jaren zeer sterk groeiend. Het betreft een strategische overname, mede ook in het licht van internationale expansie.' 

Overgang
De domeinnaam typhone.nl verwijst inmiddels rechtstreeks door naar Belsimpel.nl. Voormalige klanten van Typhone.nl kunnen terecht bij DrMobile.eu voor eventuele reparatie van hun telefoons onder garantie. 

Faillissement
The Phone House en zijn online platform Typhone gingen in februari dit jaar ten onder. De keten weet het faillissement aan concurrentie, maar ook aan de aangepaste Wet financieel toezicht, 'waardoor het aanbieden van “gratis” telefoons bij een abonnement ernstig wordt beperkt’.