Twinkle | Digital Commerce

Etsy lanceert eigen marktplaats voor werkmaterialen

2017-09-22
180101
  • [nieuws]
  • 0:48

Etsy introduceert een eigen marktplaats waar creatievelingen basismateriaal voor hun handwerk kunnen kopen van leveranciers. In april is ‘Etsy Studios’ beschikbaar.

Er komen naar schatting acht miljoen artikelen op de nieuwe marktplaats. Etsy-verkopers hoeven geen extra listing kosten te betalen om zichtbaar te zijn op Etsy Studio; de listings waarmee een verkoper op Etsy zelf verschijnt, zijn gekoppeld aan de marktplaats, evenals het beheer van tools voor verkopers.

Shoppable inspiratie

Het handwerkplatform biedt op Studio ook inspiratie in een 'Projecten'-sectie met tutorials. Gebruikers kunnen zich daar oriënteren en nieuwe ideeën opdoen; Etsy maakt items shoppable, zodat artistiekelingen artikelen in bijvoorbeeld intstructiefilmpjes kunnen aanklikken en direct in hun winkelmandje plaatsen.

Shop Manager

Etsy introduceert tegelijk met zijn marktplaats een nieuw dashboard voor verkopers, genaamd 'Shop Manager'. Het dashboard biedt één overzicht van alle verschillende tools en verkoopkanalen als Pattern. Ook maakt Etsy bekend te werken aan nieuwe zoekfunctie-tools, waarover binnenkort meer informatie volgt.