Twinkle | Digital Commerce

Poundland stopt alweer met e-commerce

2017-05-28
23661331
  • [nieuws]
  • 1:35

Nog geen anderhalf jaar na de lancering maakt Poundland bekend zijn webwinkel te zullen sluiten. De Britse discounter, die producten standaard voor 1 pond verkoopt, wil zich volledig concentreren op bricks. ‘Poundland.co.uk wordt een etalage voor onze winkels.’

Dat zegt trading director Barry Williams in een reactie op het besluit, dat onderdeel is van Poundland’s ‘opruimprogramma’. De webwinkel trok simpelweg te weinig (herhaal)kopers, aldus de directeur.

Shopping made easy
Poundland pionierde in de zomer van 2015 met online verkoop. ‘Een eerste belangrijke stap in het toegankelijker maken van verbazingwekkende prijzen’, aldus ceo Jim McCarthy destijds.

Gesteld kan worden dat de e-commerce entree is mislukt. Wanneer de webwinkel precies in het slot valt is niet bekend.

Geen besteldrempel
‘Shopping made easy’, krijgen webshoppers nu nog voorgeschoteld. Op Poundland.co.uk kunnen Britse koopjesjagers een paar duizend verschillende producten aanschaffen, waaronder chocoladerepen, hamers, speelgoedpistolen en mondwater. Het kan gaan om A-merken, maar ook om private label items. Net als in de winkel kosten de artikelen precies 1 pond, al zijn er speciale kwantumkortingen op bulkverpakkingen. Er is geen besteldrempel.

Verzending voor 4 pond
Poundland, dat concurrent 99p Stores medio 2015 overnam, rekent momenteel een flat fee van 5 pond voor standaardverzending (4 tot 5 werkdagen) van producten. Wie geen week wil wachten, kan voor 3 pond extra de levertijd met twee dagen verkorten. Retourneren kan gratis in een van de honderden winkels.

Action, Big Bazar, Primark
Poundland (jaaromzet rond 1 miljoen pond) spreekt sinds zijn oprichting in 1990 koopjesjagers aan. In de winkel worden ze verrast door wat ze allemaal tegenkomen voor weinig. In ons land mikken ketens als Action, Euroland en Big Bazar (Blokker Holding) ook op deze groep van ‘schatzoekers’, net als de internationale kledingverkoper Primark. Deze ketens verkopen allemaal niet online en zeggen ook geen concrete plannen te hebben in die richting.
 
Lees ook: Voorlopig geen webshop voor Action (20 december 2016)