Twinkle | Digital Commerce

AO viert eerste Nederlandse verjaardag met nieuwe koers

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Elektronicabedrijf AO, van oorsprong Brits, bestaat precies een jaar in Nederland. Naast uitbreiding van het aantal landen waar AO actief is, werkt het bedrijf ook aan een groter assortiment en overweegt het aanbieden van kleine huishoudelijke apparaten.

Dat vertelt AO's Nederlandse shop manager Jos Ruijter in een interview met E-commerce News. De Nederlandse concurrent van Media Markt en Coolblue biedt momenteel grote huishoudelijke apparatuur en witgoed aan. In Duitsland verkoopt AO naast grote apparatuur al mediaspelers en tv- en audio-accessoires. 

Distributiecentrum
'Ons huidige succes is een goede reden om onze eerste verjaardag te vieren. Maar we moeten wel nuchter blijven, we hebben ook nog een hoop werk te doen,' zegt Ruijter tevreden over het eerste jaar in Nederland. AO sloot zijn voorgaande boekjaar in maart 2016 af met een omzetgroei van 25,7 procent; slechts een klein deel daarvan verkocht AO in Nederland. Voor de start in ons land verkocht het elektronicabedrijf naast Engeland ook in Duitsland. Voor de belevering van Nederland en Duitsland bouwde AO een groot distributiecentrum in Bergheim.

Wissel aan de top
Gisteren werd tevens bekend dat AO's oprichter John Roberts een stap terugdoet na zeventien jaar als CEO. Hij wordt opgevolgd door de huidige COO Steve Caunce. 'Anyone who asks knows that it has been Steve running the business on a day-to-day basis for some time,' zegt Roberts in de Britse Telegraph.