Twinkle | Digital Commerce

Topbloemen.nl verder als Topgeschenken.nl

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Topbloemen.nl breidt de focus op bloemen uit naar de algehele geschenkenbranche en verandert zijn merknaam naar Topgeschenken.nl. De bloemenbezorger speelt daarmee in op de groeiende vraag naar een overkoepelend merk voor de online geschenkenbranche.

‘Met name onze zakelijke klanten gaven aan graag uit één breed assortiment te bestellen en voor bloemen en geschenken bij één partij te bestellen,’ verklaart eigenaar Edwin van Arkel aan Twinkle. ‘Onze overkoepelende naam wordt Topgeschenken.nl, hoewel we Topbloemen.nl blijven hanteren om het verschil tussen de branches aan te geven.’

Omzetgroei
Topbloemen.nl noteert voor 2016 een omzet van 38 miljoen euro en groeit daarmee 51 procent. De bloemenspecialist verwacht voor het komende jaar eenzelfde groeicijfer. De uitbreidingsstrategie is daar inherent aan, volgens Van Arkel. ‘Een deel van de omzetgroei is te danken aan de fusering met Geschenkbezorgen.nl, onze eerdere partner die we hebben overgenomen.’ Ook noemt de bloemenwebshop ‘aanpassingen en structurering op het gebied van marketing, vooruit strevende technologie en continue focus op kwaliteit’ als redenen voor de omzetgroei.

Marktleider
De nummer 65 van de Twinkle100 is marktleider in de online bloemenmarkt. Topbloemen.nl nam het stokje over van concurrent Fleurop; met die partij raakte Topbloemen.nl tevens verwikkeld in een rechtszaak over AdWords, waarin de rechter afgelopen zomer besliste in het voordeel van Fleurop. Volgende maand verhuist Topbloemen.nl naar een nieuwe, ruimere locatie in Nieuw-Vennep.