Twinkle | Digital Commerce

The Webcare Company neemt Tribal en Jaagers over

2017-05-28
18921064
  • [nieuws]
  • 1:10

TWC Holding, het moederbedrijf van The Webcare Company, heeft online marketingbureau Tribal en e-commerce developer Jaagers overgenomen. ‘Autonoom sterke bedrijven, maar we merken dat er ook behoefte is aan gebundelde expertise.’

Dat zegt Tobias Walraven, ceo van TWC Holding, in een verklaring over de acquisitie. De betrokken bedrijven moeten elkaar aanvullen en versterken. ‘E-commerce platformen bouwen, traffic genereren, conversie optimaliseren en digital engagement. Dat bieden we aan onze klanten’, vat Walraven de dienstverlening samen.

Drie expertiseterreinen
Met de eerst genoemde activiteit doelt hij op Jaagers, dat met 25 werknemers platformen bouwt en onderhoudt voor e-commerce bedrijven. Tribal is een zestigkoppig bureau gespecialiseerd in zoekmachinemarketing en conversieoptimalisatie voor zowel b2c als b2b-ondernemingen. The Webcare Company, dat negentig man aan het werk houdt, helpt met name retailers en reisorganisaties bij de inzet van social media in klantrelaties.

Optimale klantreis
De drie ondernemingen zijn ‘volledig complementair’ en ze vervullen ieder hun eigen rol in de klantreis, schetst Walraven. ‘De rode draad in al deze stappen is het bieden van een optimale online klantreis. Deze overname opent nieuwe internationale markten en mogelijkheden.’

Nieuwe organisatie
Opgeteld werken er 175 professionals voor de nieuwe organisatie, waarin alle huidige aandeelhouders en directieleden participeren. Zij voeren de dagelijkse leiding binnen de drie bedrijven. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2016 meer dan 50 miljoen euro.