Twinkle | Digital Commerce

Roland van den Berg leidt e-commerce Kruidvat en Trekpleister

2017-05-28
24921402
  • [nieuws]
  • 1:14

Roland van den Berg is aan de slag gegaan als directeur e-commerce bij A.S. Watson Health & Beauty Benelux. De voormalig online directeur van Jumbo is nu verantwoordelijk voor de verdere groei van de webwinkels Kruidvat.nl, Kruidvat.be en Trekpleister.nl.

Van den Berg legde zijn functie als directeur e-commerce bij Jumbo in juli neer, waarna het onduidelijk was wat zijn nieuwe uitdaging zou zijn. Belangrijke projecten van Van den Berg bij de supermarktketen waren ‘de introductie van de nieuwe website Jumbo.com, de Jumbo App, de opzet van het e-fulfilmentcenter, de uitrol van bijna 250 Pick Up Points en het thuisbezorgen van boodschappen. Nu de e-commerce organisatie in de basis stevig staat, is het voor Roland een logisch moment om de organisatie te verlaten en nieuwe uitdagingen aan te gaan’, aldus een woordvoerder vorig jaar.

Kennis en ervaring
In zijn rol bij A.S. Watson is Van den Berg verantwoordelijk voor de operationele uitvoering en de verdere ontwikkeling van genoemde webshops. ‘Hij heeft op dit gebied veel kennis en ervaring opgebouwd’, laat CEO Gerard van Breen optekenen in een persbericht. ‘Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Roland een grote bijdrage zal leveren aan onze omnischannel groeistrategie en de versterking van ons e-commerce kanaal.’

Bij Jumbo nam Jurriaan Pouw de werkzaamheden van Van den Berg ad interim over. Een permanente opvolger is er vooralsnog niet.