Twinkle | Digital Commerce

‘Zusje Neckermann.com failliet’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Neckermann.com’s zusje Readen zou faillissement hebben aangevraagd. Het nieuws volgt op enkele negatieve berichten over moederbedrijf Readen Holding, onder andere over conflicten aan de top.

Readen zou gisteren zijn faillissement hebben aangevraagd, zo schrijft RTL Nieuws. De nieuwssite heeft documenten in handen waaruit dat blijkt en vond bevestiging bij meerdere bronnen. Een medewerkster meldt aan Twinkle ‘niet te weten waar dit over gaat’. Er is nog geen melding van het faillissement in het register van de Kamer van Koophandel.

Neckermann.com
Readen is een zusterbedrijf van Neckermann.com, dat opnieuw in de markt werd gezet met een webshop én winkels. Het voormalige postorderbedrijf vulde onder andere acht voormalige Kijkshop-winkels in Nederland.

Clicks en bricks
‘Op korte termijn willen we nog eens een tiental winkels openen’, zei voormalig Neckermann-directeur Bas Pieper begin dit jaar. ‘Juist nu is er een markt, we gaan bewust van digitale clicks naar de bricks in de winkelstraat’. Diezelfde Pieper werd in mei naar eigen zeggen ‘niet op een nette manier buiten de deur gezet’ door Readen Holding. Ook online directeur van Neckermann.com Bob Nijk verliet toen het bedrijf, aldus zijn LinkedIn-profiel.

Meerderheidsbelang
Readen Holding is een bedrijf van Joop en Ronald Steenbergen, zoons van de oprichter van Kwantum Hallen. Zij namen in januari een meerderheidsbelang in Neckermann.com, nadat het bedrijf twee keer nieuw leven was ingeblazen.