Twinkle | Digital Commerce

Meer bezorgbakfietsen voor Albert Heijn

2017-05-27
1213682
  • [nieuws]
  • 1:04

Albert Heijn heeft tien nieuwe elektrische bakfietsen besteld om online gekochte boodschappen af te leveren in Amsterdam. Daarmee komt het totaal op twaalf. Ze bieden samen genoeg capaciteit om vier bestelbussen overbodig te maken.

In juni startte Albert Heijn een pilot met fietsbezorging in de hoofdstad. De driewielers, speciaal voor de supermarktketen ontworpen, kunnen dertig kratten en koelboxen vervoeren. De orders worden klaargemaakt in AH’s Home Shop Center in Almere en vervolgens naar een overslaglocatie in Amsterdam-Noord gebracht. Daar vullen medewerkers de fietsen, plus de elektrische bezorgwagen die Albert Heijn momenteel test.

Hufterproof
‘Het was even puzzelen’, zegt Selma Postma vandaag tegen Het Parool over de fietsbezorging. 'De Amsterdamse bruggen bleken best een uitdaging en de bak is nu hufterproof ­gemaakt. Maar klanten stellen het erg op prijs. Sommigen vragen zelfs of ze hun boodschappen per fiets kunnen krijgen', aldus de general manager van AH Online.

Appie Now
De nummer 6 van de Twinkle100 testte afgelopen zomer ook bezorging binnen een uur in Amsterdam, in samenwerking met start-up Tring Tring. Over het vervolg van Appie Now blijft Postma op de vlakte: 'Het was een proef, maar die doen we niet voor niets.'