Twinkle | Digital Commerce

Futurumshop neemt fiets voor 40 procent bestellingen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Futurumshop slaat de handen ineen met Fietskoeriers.nl om veertig procent van zijn bezorgingen per fietskoerier te kunnen afleveren. Daarmee heeft de wielren- en mountainbikeshop een logistieke primeur als eerste grote e-tailer die zoveel bestellingen wegfietst.

De nummer 51 van de Twinkle100 bezorgt sinds juli in Apeldoorn bestellingen nog dezelfde dag per fiets.  Komend jaar wil Futurumshop elk pakketje binnen de stad gratis per fiets afleveren; dat komt neer op zo'n veertig procent van alle orders.

Duurzaam
'De afgelopen maanden hebben aangetoond dat onze klanten een duurzame bezorgwijze net zo belangrijk vinden als wij. Consumenten ergeren zich aan onnodig grote pakketten en de grote hoeveelheid bestelbusjes door de straat. Mede daarom hebben we besloten een duurzame stadsbezorging in alle grote steden in Nederland mogelijk te maken', aldus CEO Harmen van der Meulen.

Servicegericht
Futurumshop rekt zijn voorwaarden verder dan de meeste webshops. Onlangs maakte het bedrijf bekend zijn klanten een jaar lang retourrecht te geven. Ook hanteert de fietswebshop sinds kort gratis same day delivery op zijn gehele assortiment.

Lees ook: 'Duurzame stadsbezorging: indien de wil er is...' (11-11-'16)