Twinkle | Digital Commerce

Friday alweer van het Nederlandse retailtoneel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Het Belgische Friday verdwijnt medio januari uit het Nederlandse straatbeeld. De winkelketen, die vijf maanden geleden als vervanger werd geïntroduceerd voor het inmiddels verdwenen Superstar, verwijst straks online door naar zustermerk CKS.

De holding achter beide ketens, de FNG Group, trok afgelopen zomer de stekker uit Superstar. Een vernieuwde Promiss en het Belgische Friday moesten het achtergelaten gat in de winkelstraat vervolgens vullen. Ook kwam er een Nederlandstalige webshop voor Friday.

Na paar maanden opgedoekt
Na een half jaar - ‘een paar seizoenen’ aldus het bedrijf zelf – wordt ook Friday volledig opgedoekt in ons land. De webwinkel Friday.com verwijst vanaf medio januari door naar CKS, een ander Belgisch merk van FNG. CKS krijgt ook een aantal Friday-panden tot zijn beschikking om de harten van de Nederlandse consument te veroveren.

Mismatch
De reden achter de snelle sluiting, noemt FNG een ‘mismatch tussen het eerder introverte merk en vaak te commerciële ligging van de ex-Superstar panden.’ Ook zaten de marktomstandigheden niet mee.