Twinkle | Digital Commerce

Otto’s Crate & Barrel open voor derden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

Crate & Barrel, een dochteronderneming van de Otto Group, heeft zijn platform opengesteld voor derden. Na reuzen als Walmart en Macy’s zien ook kleinere retailketens in de Verenigde Staten het belang in van een marktplaats met items van third party sellers.

Amazon is de moeder onder de retailmarktplaatsen in de VS. Inmiddels is de helft van de verkochte items op Amazon.com afkomstig van externe verkopers. Sinds enkele jaren hebben ook andere grote retailketens in het land hun website geopend voor andere partijen.

Mislukte test
Crate & Barrel wil zijn online assortiment uitbreiden met keukengerei en andere kleine producten, die door de verkoper in kwestie worden verzonden naar de consument. Het bedrijf koos voor de dropship optie toen een eerdere poging om het digitale assortiment met aangekochte spullen uit te breiden mislukte.

Dropshipping in Nederland
In Nederland is Bol.com het bekendste voorbeeld van een retailer die naast eigen artikelen ook de items van externe verkopers op het platform heeft. Ook Wehkamp opende enige tijd geleden de deuren voor third party sellers.