Twinkle | Digital Commerce

Lidl verkoopt wijnen nu ook online

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Lidl verkoopt zijn wijnassortiment vanaf vandaag ook in de webshop. Consumenten kunnen wijnen van € 1,50 tot € 99 online bestellen.

De supermarktketen startte in 2014 een pilot met een aparte wijnwebshop. 'De pilot bleek enorm succesvol', vertelt Lidl-woordvoerder Christine Braun aan Twinkle. Lidl besloot daarop de wijnen, zowel uit het standaard winkelassortiment als web only-merken, definitief op te nemen in de in juni gelanceerde webwinkel. Op de online wijnafdeling staan een wijnzoeker en beschrijvingen van smaak, streek en herkomst.

Online platform
De aparte reizenwebshop van de discounter staat ook op de planning om onderdeel te worden van Lidl's eigen webshop, verklaarde Peter de Roos, hoofd e-commerce bij Lidl eerder aan Twinkle. Daardoor zou de consument in de toekomst binnen één platform non-food artikelen, wijnen en reisproducten van de supermarktketen kunnen afnemen.

Uitbreiding
Na Duitsland, België en Nederland heeft Lidl ook Spanje in het vizier. De discounter wil ook daar een webshop openen. In Berlijn start Lidl binnenkort een pilot met het online bestellen van groenten en fruit, die Berlijnse consumenten bij de winkels kunnen afhalen.