Twinkle | Digital Commerce

Jacky Lambert van Beate Ushe naar Vacansoleil

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

E-commerce directeur Jacky Lambert is vertrokken bij Beate Uhse, de onderneming achter Christine le Duc en Pabo. Hij maakt de overstap naar de reiswereld; per deze maand is hij e-commerce directeur bij Vacansoleil Camping Holidays.

Lambert gaf bijna vier jaar leiding aan de e-commerce activiteiten van erotiekconcern Beate Uhse. Daarvoor was hij een klein jaar trafficmanager bij dochterformule Pabo. Eerder werkte Lambert voor Neckermann.com, achtereenvolgens als manager klantmanagement en marketingmanager.

De laatste catalogus
Beate Uhse, dat ook fysieke winkels heeft, boekt een steeds groter deel van zijn (slinkende) omzet uit internet. Afgelopen februari verscheen de laatste papieren catalogus, waar de onderneming groot mee werd. ‘We zijn echt een online bedrijf geworden’, aldus Lambert begin dit jaar.

‘Geen tweede Neckermann’
De digitale koers kostte vijftig werknemers hun baan. ‘We willen geen tweede Neckermann worden’, motiveerde Marc Koster de reorganisatie. De omnichannel directeur vertrok bij Beate Uhse, in het kielzog van managing director annex landgenoot Serge van der Hooft.

Nathal van Rijn
Met voormalig Rabobankier Nathal van Rijn kwam recent een andere Nederlander aan het roer van het Duitse concern. Eerder dit jaar werd de Belg Dennis van Allemeersch al aangetrokken als coo.

Van Twinkle100 naar Travel30
Met een Nederlandse online jaaromzet van 11 miljoen euro bezet Beate Uhse de 95e plaats in de Twinkle100. Lambert verruilt de onderneming voor de nummer 18 in de Travel30, vorig jaar goed voor ruim dertig miljoen euro webomzet.