Twinkle | Digital Commerce

‘Klarna aast op BillPay’

2017-05-27
216161
  • [nieuws]
  • 1:09

Klarna zou zijn zinnen hebben gezet op BillPay, een van origine Duitse speler op de online betaalmarkt. BillPay werd drie jaar geleden overgenomen door PayLater-eigenaar Wonga, die verwikkeld raakte in schandalen en schulden en die nu schoon schip wil maken op de Britse thuismarkt.

Het op Duitsland gerichte BillPay staat daartoe al langer in de etalage, weet Sky News. Klarna zou zich recent hebben gemeld. De Zweedse aanbieder van achteraf betalen heeft de geruchten nog niet bevestigd.

Vierduizend webshops
BillPay werd opgericht in 2009. Vanuit het hoofdkantoor in Berlijn bedient de payment provider klanten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland én Nederland. ‘BillPay heeft zich op de internationaal groeiende e-commerce markt gevestigd als een vooraanstaande online betalingsaanbieder voor de populaire betaalmethoden achteraf betalen, betalen in termijnen en de automatische incasso’, is te lezen op de Nederlandstalige site. BillPay zou in totaal vierduizend webshops en drie miljoen webshoppers bedienen.

AfterPay
Het veel grotere Klarna concurreert in ons land met AfterPay, sinds enkele jaren in handen van het Duitse Arvato Bertelsmann. AfterPay neemt binnenkort afscheid van oprichter Stefan van den Berg. Volgens hem beschikt nog geen enkele achteraf betaalaanbieder over een goede internationale propositie. ‘Nu heb je vooral local heroes, een Europese markt voor achteraf betalen moet nog ontstaan’, zei hij afgelopen maand tegen Twinkle.