Twinkle | Digital Commerce

Bol.com biedt korting voor latere levering cadeaus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Bol.com biedt klanten op de drukste dagen voor de feestdagen een korting van € 2,50 op hun order als zij hun bestelling niet de volgende dag in huis hoeven te hebben. De pure player kan zo prioriteit geven aan de urgente cadeaus.

Het is het eerste jaar dat Bol.com de korting toepast, laat woordvoerster Marjolein Verkerk weten aan Twinkle. De regeling is in Nederland en België geldig voor een groot aantal artikelen van Bol.com zelf.

Volgende dag verwerken
‘Voor klanten is het prettig om in deze periode wat extra korting te ontvangen, voor ons biedt het een voordeel dat we de bestelling de volgende dag kunnen verwerken en tijd overhouden op de avond om de bestellingen van klanten in te pakken die het wel de volgende dag nodig hebben’, aldus Bol.com.

14 artikelen per seconde
De korting werd onder andere afgelopen maandag, de tot nu toe drukste dag van dit jaar voor Bol.com, toegepast. Op die dag werd de lijstaanvoerder van de Twinkle100 zo’n 2,5 miljoen keer bezocht. In het drukste uur – tussen 21:00 uur en 22:00 uur – werden zo'n 14 artikelen per seconde gekocht. Door de aanhoudende drukte bereikt Bol.com binnenkort als eerste Nederlandse en Belgische retailer de mijlpaal van 1 miljard euro omzet.