Twinkle | Digital Commerce

‘Redcoon gesloten om overlap met Media Markt’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Redcoon wordt gesloten in de Benelux, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Er zou ‘teveel overlap' zijn in de consumentengroepen van Redcoon en zusterbedrijf Media Markt. Het personeel lijkt de deur te worden gewezen.

Dat blijkt uit een interne e-mail die Hardware.info heeft ingezien. Media Markt zou de huidige diensten van Redcoon in Nederland overnemen, maar het lijkt ook dat de Redcoon-medewerkers op straat worden gezet. ‘Er is met het personeel gepraat’, vertelt een ingewijde aan Twinkle. ‘Zij hebben te horen gekregen dat er een sociaal plan komt, maar of dat al is aangevraagd is nog maar de vraag’.

Webshop open
Het is nog onbekend wat er met de Duitse, Poolse en Italiaanse Redcoon-website gaat gebeuren. Het is momenteel gewoon mogelijk om via Redcoon.nl en Redcoon.be te bestellen. Media Markt wil zich niet uitlaten over de toekomstige sluiting.

EOG
Redcoon is het paradepaardje in de Electronics Online Group (EOG), de online tak van Media Saturn Holding (MSH). De afdeling bestaat onder andere ook uit iBood. Onlangs werd de stekker uit Biwigo getrokken, de Duitse eerste eigen pure player van MSH. 

UPDATE (6-10):
De klanten van Redcoon zijn inmiddels ook op de hoogte gesteld van de sluiting 'eind oktober'. Volgens een e-mail aan klanten verzorgt Media Markt de garantieservice voor al gekochte artikelen.