Twinkle | Digital Commerce

Facebook opent marktplaats in app

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:50

Facebook heeft een marktplaats geopend waarop consumenten aan elkaar kunnen verkopen. Op de Marketplace leggen verkopers en kopers contact via Messenger. De betaling verloopt nog via overschrijving of cash.

De buy and sell’-groepen op Facebook zijn wereldwijd erg populair. Volgens Techcrunch hebben zo’n 450 miljoen mensen deze productpagina’s al eens bezocht. Nu zet Facebook groot in op Marketplace via de app.

Bieden
Verkopers maken een foto van het product dat zij willen verkopen en maken zo een advertentie aan op het platform. Kopers kunnen in de marktplaats zoeken tussen de verschillende items en een bod uitbrengen.

Checkout
Marketplace wordt eerst gelanceerd voor gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en New Zeeland. De app heeft geen geïntegreerde checkout, waardoor handelende partijen nog wel gebruik moeten maken van een overschrijving of cash betalen bij het uitwisselen van de producten.