Twinkle | Digital Commerce

‘Zalando binnen enkele jaren naar 20 miljard omzet’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Zalando wil zijn omzet binnen enkele jaren vervijfvoudigen tot 20 miljard euro. Het Duitse bedrijf wil daarmee straks 5 procent van de Europese fashion markt in handen hebben.

Zalando (10.600 werknemers) verkoopt 150.000 verschillende producten van vijftienhonderd merken. Het bedrijf ligt op koers voor een omzet van 4 miljard euro in het lopende boekjaar. In de eerste helft van 2016 verwerkte het bedrijf orders van 19 miljoen verschillende klanten. Gemiddeld bestelden zij (na aftrek van retouren) voor 66 euro per keer.

Organische groei
Rubin Ritter, cfo van Zalando, vindt ‘dit nog maar het begin’, zegt hij in een interview met Börsen-Zeitung. De chief financial officer zegt dat Zalando de voorspelde groei vooral organisch gaat realiseren, in plaats van concurrenten uit de markt te kopen.

Beurskas nog vol
Zalando heeft volgens Ritter de beurskas van 1 miljard euro - die de afgelopen twee jaar is gevuld – nauwelijks aangeraakt. De gedane investeringen zijn allemaal uit de cash flow gefinancierd. 'Dat is gewoon de mooiste situatie', aldus Ritter.