Twinkle | Digital Commerce

Facebook integreert bestellen en reserveren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:50

Concertkaarten bestellen of een restaurant reserveren kan vanaf nu voor Amerikaanse Facebook-accounts. Ook komt er een nieuwe 'Recommendations'-functie waar vrienden elkaar uitgaanstips kunnen geven.

Facebook heeft de nieuwe functies in zijn Amerikaanse platform geïntroduceerd. Amerikanen die interesse hebben in een evenement of restaurant, hoeven voortaan niet meer weg te gaan van Facebook om kaarten te bestellen of te reserveren. Ook kan er eten besteld en thuisbezorgd worden.

AI
De ingebouwde artificial intelligence van Facebook kan nu ook detecteren wanneer iemand in zijn of haar status schrijft over uitgaan of tips zoekt. Dan verschijnt automatisch de nieuwe Recommendations-functie met tips vanuit de vriendenlijst.

Data
Onlangs opende Facebook een marktplaats voor zijn gebruikers. Het platform ontvangt met deze nieuwe functies veel extra informatie over het consumentengedrag van haar gebruikers. Ook adverteerders kunnen inspelen op het nu meer interactieve sociale medium, waar conversie makkelijker gemaakt wordt door het rechtstreeks kunnen bestellen of reserveren.