Twinkle | Digital Commerce

Vijf Nederlandse retailers in top mobiele user experience

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

De Bijenkorf, Bol.com, Beslist.nl, Media Markt en Gamma behoren tot de twintig best beoordeelde online retailers in Europa op het gebied van mobiele user experience. De websites scoren hoog in een studie van Google.

De zoekgigant deed samen met Cxpartners onderzoek naar hoe 316 retailers in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Italië en Zweden scoren op het gebied van user experience en websitesnelheid op mobiel.

Top 10
De Bijenkorf en Bol.com zijn de hekkensluiters van de user experience top 10, die geleid wordt door Etsy. Beslist.nl, Media Markt en Gamma staan op de respectievelijk 13e, 17e en 18e positie in de lijst.

Snelheid
Op het gebied van snelheid is alleen Marktplaats.nl op de 10e plek te vinden. Het bedrijf staat opvallend genoeg net een plek boven concurrent Amazon.  

Mobiele zoekindex en test
Google voerde het onderzoek uit in het kader van zijn nieuwe mobiele zoekindex. Er is een speciale site geïntroduceerd waarmee retailers kunnen testen of hun website mobielvriendelijk is volgens Google. Via https://testmysite.withgoogle.com/intl/nl-nl krijgt iedereen met een website een score-uitslag voor de snelheid en mobielvriendelijkheid van de geteste website; er kan ook een gratis rapportage opgevraagd worden.