Twinkle | Digital Commerce

E-commerce in Duitsland: Amazon en de rest

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

De honderd grootste online productverkopers van Duitsland realiseerden afgelopen jaar een omzet van 24,4 miljard euro. Koploper Amazon is in zijn eentje goed voor 7,8 miljard euro. Dat is meer dan de omzet van de honderd grootste Nederlandse online retailers in de nieuwe Twinkle100.

EHI Retail Institute en Statista brengen traditiegetrouw de Duitse e-commerce markt in kaart. Achter Amazon, met een aandeel van 32 procent op hele ruime afstand de grootste bij onze oosterburen, prijken Otto en Zalando op plaats twee en drie. Samen draaien ze bijna net zoveel omzet als de nummer 4 tot en met 100 bij elkaar.

Amazon.de in het Nederlands
De omzet van Amazon in Duitsland ligt met 7,8 miljard euro ruim anderhalf miljard euro hoger dan die van de honderd grootste online retailers in Nederland opgeteld. De Amerikaanse webwinkelreus vertaalde grote delen van Amazon.de onlangs naar het Nederlands om meer kopers uit ons land te trekken. Ook is een Nederlandstalige klantenservice beschikbaar.

Twinkle100
De grootste Nederlandse online verkopers staan in de Twinkle100. Tijdens een exclusieve lunch op Shopping Today wordt morgen de negende editie uitgereikt.

Lees ook: Daar komt Amazon (31 augustus 2016)