Twinkle | Digital Commerce

Bol.com wint Webshop Awards in vier categorieën

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:39

Bol.com heeft 4 van de 23 ‘ABN Amro Webshops Awards 2016-2017’ in de wacht gesleept. Shoeby en 123inkt.nl zegevieren ieder in twee categorieën. Volgens initiatiefnemer Q&A zijn webshoppers meer belang gaan hechten aan service en levering, iets minder aan prijs.

De Webshop Awards worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt, als aanvulling op de verkiezing tot Beste Winkelketen van Nederland. Ruim 277.000 consumenten gaven tot nu toe gehoor aan de oproep hun favoriete winkelketens en webshops te beoordelen op Bestewinkelketen.nl en Webshop-awards.nl, aldus de organisatie.

23 winnaars
Hieronder vindt u de 23 categoriewinnaars van de Webshop Awards, op alfabetische volgorde van de categorie.

Baby & kind

Shoeby

Bouwmarkten

Formido

Cadeau

Albelli

Damesmode

Shoeby

Elektronica

123inkt.nl

Herenmode

Jac Hensen

Kantoorartikelen

123inkt.nl

Keukens & badkamers

Warmteservice

Leeswaren

Bol.com

Lingerie & ondermode

Hunkemöller

Muziek, films & games

Bol.com

Optiek

Hans Anders

Outdoor

Bever

Parfumerie

ICI PARIS XL

Schoenen

vanHaren

Slapen

Beter Bed

Speelgoed

Bol.com

Sport

Decathlon

Supermarkten

DEEN

Telecom

Apple

Tuin

Welkoop

Warenhuis

Bol.com

Wonen

fonQ

De categoriewinnaars onder de Nederlandse winkelketens staan hier.

         

Prijs versus service
De consument vindt de samenstelling van het assortiment en het serviceniveau in winkelketens dit jaar minder belangrijk dan voorgaande jaren. Dit jaar kijkt hij nadrukkelijker naar de prijs van producten. Bij webshops is er juist sprake van een lichte daling van het belang van het prijsniveau en aantrekkelijke aanbiedingen.‘Tegelijkertijd is er iets meer aandacht voor aspecten als service en levering’, rapporteert Q&A. ‘Bij webshops blijven het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst.’

Retailer of the Year
Consumenten kunnen de categoriewinnaars tussen 27 september en 27 oktober weer beoordelen. Op die laatste dag vindt het ABN AMRO Retailer of the Year Gala plaats, waar dé Webshop Award (overall) wordt uitgereikt en de titel Beste Winkelketen van Nederland wordt toegekend. Ook wordt nog een Cross Channel Award uitgereikt, en vakprijzen voor Beste Retail Executive en Beste Retail Managementteam.