Twinkle | Digital Commerce

Shoeby krijgt goedkeuring whoa-procedure

2024-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Retailer Shoeby heeft een akkoord bereikt over een whoa-procedure. Daarmee is het faillissement voorkomen.

Het bedrijf maakte in september vorig jaar bekend in de financiële problemen te zitten en een whoa-procedure te zijn gestart. Die whoa-regeling is bedoeld voor gezonde bedrijven die kampen met een te hoge schuldenlast. Het familiebedrijf is de whoa-procedure gestart om af te rekenen met schulden, naar eigen zeggen ontstaan door de onvoorziene omstandigheden door de coronamaatregelen.

De komende weken zullen het akkoord en de daaruit voortvloeiende afspraken met de crediteuren worden geïmplementeerd. De crediteuren krijgen een eenmalige betaling, gebaseerd op een percentage van hun uitstaande vordering.

Het bedrijf zegt het volste vertrouwen te hebben in de huidige positionering en strategie. ‘We zijn trots op de afgelopen maanden, waarin we in goed overleg met onze crediteuren tot dit akkoord zijn gekomen. De whoa is recent in het leven geroepen voor bedrijven die in de kern gezond zijn. Wij zijn een in de kern gezond bedrijf en dat is ook de reden dat we het whoa-traject succesvol hebben kunnen afronden’, aldus ceo Mitch van Deursen.