Twinkle | Digital Commerce

Picnic: ‘Over drie jaar bezorgen in vijftig steden’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Picnic heeft plannen om over drie jaar in veertig tot vijftig Nederlandse steden boodschappen te bezorgen. De app super draait nu zo’n 15 miljoen euro en bedient klanten in zes steden. Almere is de nieuwste locatie.

Picnic lijkt daarmee een serieuze speler in het Nederlandse online boodschappenlandschap te worden. Het bedrijf rijdt in Amersfoort, Soest, Leusden, Utrecht, Maarssen en Almere rond met ongeveer zeventig elektrische wagentjes, naar 14 duizend voor het eerst bestellende klanten, schrijft het Financieele Dagblad. 70 procent van dit aantal blijft klant.

Wachtlijsten
De Picnic-gekte gaat het bedrijf soms ook allemaal iets te snel. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd af en toe op de rem moeten trappen, waardoor nu 3000 klanten in Almere en 2300 klanten in Utrecht op de wachtlijst staan.

Nieuw dc
Volgend jaar komt er een nieuw distributiecentrum, naast dat in Nijkerk, aldus medeoprichter Michiel Muller tegen het FD. ‘Het nieuwe dc moet voor een aanzienlijke vergroting zorgen. We willen dan in hoger tempo steden toevoegen.’ Ook buiten de Nederlandse landsgrenzen is inmiddels belangstelling voor Picnic. ‘We zijn nu druk in gesprek om ook buiten Nederland te kunnen starten, daar is erg veel belangstelling voor. Maar we bekijken alles stap voor stap’, zei Frederik Nieuwenhuys tijdens Logistiek & E-commerce in juni.

Joris Beckers van Picnic is keynote speaker tijdens Shopping Today op 22 september in Utecht.