Twinkle | Digital Commerce

Airbnb gekoppeld aan internationale reisbureaus

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Airbnb maakt stappen in de zakelijke markt. De online marktplaats voor privé accomodaties heeft contracten getekend met drie internationale travelmanagement bedrijven, te weten American Express Global Business Travel, BCD Travel en Carlson Wagonlit Travel. 

Lex Bayer, head of business development bij Airbnb, laat weten dat deze zet is voortgevloeid uit de wens van grote corporates om hun werknemers tijdens het reizen een - Airbnb - verblijf te bieden. Maar aanvankelijk kon hij niet achterhalen welke corporates dat dan waren. Los van de eerder genoemde bedrijven boekt nu ook de Amerikaanse bank Morgan Stanley bij Airbnb.

Gebruikelijke informatie

De informatie rondom de zogenaamde duty of care en de rapportages zijn voor de zakelijke bureaus hetzelfde als ze normaliter over hotelboekingen zouden krijgen. Gebruikersbeoordelingen vanuit Airbnb zullen - althans vanaf het begin - niet verschijnen in de boekingsportals. De reiziger in kwestie kan de reservering zelf beheren en communiceren met de host van de locatie.