Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com stopt verkoop in Amerika

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

Vente-privee.com, de Franse pionier in online flash sales, trekt eind dit jaar de stekker uit zijn Amerikaanse verkoopactiviteiten. Ruim drie jaar geleden maakte Vente-privee.com aan de hand van American Express zijn entree in de VS.

Vente-privee.com sloot in 2011 een joint venture met de creditkaartverstrekker. Uit het persbericht van toen: The new online platform will help American Express engage with an expanded audience while also introducing Vente-privee.com and its participating brands to a broader range of consumers’.

50 miljoen dollar in 2013
Het bleek moeilijk om Amerikaanse kopers voor Vente-privee.com te winnen. De omzet van 25 miljoen dollar in het eerste jaar (2012) verdubbelde in het jaar erna (2013). Medeoprichter Jacques-Antoine Granjon zei een maand geleden nog tegen Fortune dat een Amerikaanse omzet van 100 miljoen dollar haalbaar moest zijn voor 2015. Opnieuw een verdubbeling dus, maar dan in twee jaar.

Rentree open
Zover zal het niet komen, want Vente-privee.com stopt eind dit jaar in de VS wegens tegenvallende resultaten.
'It was time to focus on other priorities', verklaart bedrijf. Overigens houdt de Franse e-commerce reus een Amerikaanse rentree open, dan vermoedelijk in een andere constellatie.

Totale omzet
Vente-privee.com noteerde in 2013 een totale jaaromzet van 1,6 miljard euro, bijna een kwart meer dan het jaar ervoor. Volgens Granjon blijft onder de streep ongeveer 5 procent van de omzet over als winst. In Frankrijk, waar circa 80 procent van de inkomsten vandaan komt, opende het bedrijf onlangs een nieuwe shopping community. De focus van Kooroo.com ligt op nieuwe beauty- en elektronicaproducten, die tegen adviesprijzen worden verkocht.