Twinkle | Digital Commerce

Voormalige Intertoys-franchisers starten speelgoedketen Jase & Joy

2019-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:29

Zeven voormalige Intertoys-franchisers starten een nieuwe speelgoedketen: Jase & Joy. Het gaat in eerste instantie om negen fysieke filialen. Ook wordt er aan een webshop gebouwd.

Reden voor het oprichten van de nieuwe keten is onder andere een verminderd vertrouwen in Intertoys zelf. Zo laat ondernemer Wijnand den Uyl aan de NOS weten: ‘De vooruitzichten waren niet meer zo goed. Ik kon me niet meer vinden in het gekozen traject. Zo waren de leveringen slecht en was er weinig vernieuwing.’ Deze ondernemer, die twee Intertoys-winkels had in Bussum en Amersfoort, is sinds begin dit jaar geen franchiser meer bij de speelgoedketen, die even daarop werd overgenomen door de Portugese investeerder Green Swan en inmiddels weer in handen is van Blokker. Intertoys laat weten de keuze van de ondernemers te respecteren en open te staan voor een nieuwe samenwerking in de toekomst.

Voor nu worden in totaal negen vestigingen omgedoopt tot Jase & Joy-winkels. Deze staan, naast Bussum en Amersfoort, in Amstelveen, Budel, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Eindhoven. Het bedrijf is nog op zoek naar testteams, kinderen die in de winkels speelgoed willen testen. Ook komt er dus een webwinkel. Deze wordt volgens de website ‘de komende weken’ gelanceerd.

Euretco

De nieuwe keten is onderdeel van Euretco, onder meer bekend van Hubo. Het is voor het eerst dat de organisatie in de speelgoedbranche stapt. Uit een persbericht op de site van Euretco blijkt dat Jase & Joy moet varen op een sterk lokaal karakter in combinatie met ‘een eigen gezicht’. Aan de NOS laat Miriam de Bruin van Euretco, die het franchiseconcept leidt, weten vooral te willen focussen op beleving in de winkels, maar ook een rol te zien voor de webshop. ‘De kunst is om internet en offline met elkaar te combineren.’