Twinkle | Digital Commerce

Create2Fit leverde een derde van zijn omzet in

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:31

Met webshops als Plasma-discounter.nl en Barbecueshop.nl boekte Create2Fit afgelopen jaar tussen de 32 miljoen en 33 miljoen euro omzet. In zijn beste jaar was het bedrijf goed voor 48 miljoen euro. Tom Coronel en Marc Koster hebben CreateFit teruggekocht van RFS Holland Holding.

In een televisie-interview bij Z in Zaken vertelde Coronel eind maart over de omzetprestaties. ‘We hébben 48 miljoen ex btw gedraaid. We zitten nu op een miljoen of 32 à 33.' Over zijn eigen inbreng in Create2Fit zei hij begin deze lente: ‘Ik zit er nog wel, ik heb nog wel een aantal taken. Maar ik zit niet direct meer achter de knoppen.’

‘Het blijft toch je kindje’
Dat is inmiddels veranderd: gisteren vertelde de autocoureur annex ondernemer op Logistiek & E-commerce dat hij Create2Fit heeft teruggekocht van RFS Holland Holding. ‘Het blijft toch je kindje. Als je dan een kans ziet om er zelf weer in te stappen, dan pak je die’, tekende Twinkle uit zijn mond op. ‘Ik ga er vol voor.’ De deal werd eergisteren pas getekend.

RFS Holland Holding
Coronel en zijn compagnon Marc Koster verkochten de zaak in 2009 aan RFS Holland Holding, het moederbedrijf van wehkamp en later ook fonQ. ‘Het was de wereldkampioen e-commerce’, verklaarde Cornonel gisteren in Almere. ‘Dat was voor mij een soort trofee.’ Gekscherend: ‘De opbrengst is inmiddels al uitgegeven.’

Twinkle100
Coronel moest wennen aan de ‘rapportagecultuur’ bij RFS, maar hij zegt de afgelopen jaren veel te hebben geleerd bij de nummer 2 van de Twinkle100. Hij en Koster hebben alle aandelen van Create2Fit inmiddels weer in handen, bevestigt een woordvoerder van RFS Holland Holding aan RetailNews. ‘We zijn blij dat Create2Fit weer in handen is van de oprichters.’