Twinkle | Digital Commerce

Webprint.nl in handen van Belgische Smartphoto

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Webprint.nl is voor 4,7 miljoen euro overgenomen door het Belgische Smartphoto. Het Nederlandse bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro, zijn koper is drie keer zo groot.

Webprint.nl deed in 2014 zelf een paar acquisities om zijn positie te versterken. Het bedrijf werd eigenaar van Posters.nl, waarna vijf werknemers van de overnameprooi naar Oldenzaal verhuisden. In de zomer van dat jaar kocht Webprint.nl Kaartwereld.nl van PostNL. Er kwam geen personeel mee over, maar toenmalig managing director John Glorie liet weten ongeveer tien nieuwe arbeidsplaatsen te moeten vullen. Hij sloot meer acquisities destijds niet uit.

Gestart in garage
Smartphoto, dat in veertien landen actief is, wil met Webprint.nl zijn positie op de Nederlandse markt versterken. Webprint.nl heeft ook sites voor België, Duitsland en Frankrijk. Ton Marsman startte de webwinkel twaalf jaar geleden in zijn garage. Het bedrijf groeide uit tot een grote online aanbieder van fotoafdrukken, fotoboeken en aanverwante producten, die zowel direct als via white labels worden verkocht.

Frank van Run
In december werd Frank van Run aangesteld als de nieuwe ceo van Webprint.nl. Of hij ook in deze positie blijft na de overname, is onbekend.