Twinkle | Digital Commerce

Duitse shop in elektronische tweedehandjes opent in Nederland

2017-11-11
180101
  • 0:55

Het Duitse reBuy heeft zijn deuren geopend voor de Nederlandse markt. Op Rebuy.nl kunnen consumenten hun oude telefoons of andere elektronica van de hand doen, waarna reBuy de items doorverkoopt.

ReBuy noemt zichzelf de Europese online marktleider in gebruikte elektronische apparatuur met een aanwezigheid in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en nu ook Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en heeft inmiddels 2,5 miljoen producten aan een tweede eigenaar geholpen. De omzet kwam in 2015 uit op 70 miljoen euro.

Dc in Berlijn
Nederlandse consumenten sturen hun smartphones, tablets, consoles, camera’s en smartwatches kosteloos op naar het 10.000 vierkante meter grote distributiecentrum in Berlijn. Daarna worden de artikelen gecontroleerd en klaargemaakt voor doorverkoop.

Leapp
ReBuy concurreert in ons land met Leapp, dat refurbished Apple-producten verkoopt. Het Nederlandse bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 13 miljoen euro in Duitsland, België en eigen land samen. Met een vernieuwde website en meer fysieke vestigingen - nu zeventien - wil Leapp verder inzetten op Europese groei.