Twinkle | Digital Commerce

Zalando lanceert inspiratie-app Fleek

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Zalando heeft een aparte mobiele applicatie gelanceerd onder de naam Fleek. De app biedt gebruikers inspiratie op modegebied en moet uiteindelijk ‘het breedste in-app lifestyle assortiment van Europa’ hebben.

Zalando lanceerde de afgelopen tijd diverse nieuwe applicaties naast zijn eigen app. Movmnt (outlet), Seen at (streetstyle) en Zipcart (same day delivery/bezorging) gingen Fleek al voor.

Duizend artikelen
Fleek heeft een Pinterest-achtige omgeving waarin consumenten hun favoriete items van ruim duizend merken kunnen verzamelen en kopen. Om de gebruiker te helpen, toont de app onder andere de laatste trends in Zalando-thuisstad Berlijn. Ook vindt de shopper een klok die aftelt tot er een nieuwe bundel met ‘dagelijkse modeinspiratie’ in de app verschijnt.

Fashion as a Service
De Fleek-app is in lijn met Zalando’s nieuwe strategie om een fashion platform te worden: Fashion as a Service. Hierin komt alles en iedereen rond fashion bijeen. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld aan een netwerk van winkels en magazijnen van partners, om vanuit daar orders binnen een half uur bij klanten thuis te bezorgen.