Twinkle | Digital Commerce

Brandkids start door bij Locals United

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Brandkids maakt een doorstart bij Locals United. De kinderkledingwebshop groeide goed, maar grootaandeelhouder SanomaVentures trok zich plotseling terug. Brandkids vroeg uitstel van betaling aan en ging daarna failliet.

‘De activiteiten van Brandkids worden volledig gecontinueerd’, laat medeoprichter Hans Lormans vandaag weten aan RetailNews. Een groot deel van het personeel houdt werk onder de vleugels van Locals United, een e-commerce platform voor lokale winkels.

Grootaandeelhouder
Volgens Lormans namen Brandkids’ inkomsten vorig jaar met 37 procent toe, in de eerste periode van dit jaar met 14 procent. ‘Dat doet niemand in de branche ons na.’ De webwinkel wist geen nieuwe grootaandeelhouder te vinden nadat SanomaVentures bekend maakte te stoppen. ‘Zoiets heeft tijd nodig, maar die hadden we niet’, zei Lormans daarover tegen Twinkle. De online verkopen gingen na het faillissement gewoon door.

Nieuwe kleding, outlet en marktplaats
Brandkids.nl is behalve een plek voor nieuwe kleding ook een outlet-kanaal voor fashionlabels. De site doet daarnaast dienst als marktplaats waarop consumenten zelf kleding kunnen verkopen. Brandkids kreeg afgelopen jaar ook een plek in de fysieke Store of the Future in Den Haag.

Locals United
De nieuwe eigenaar Locals United kreeg ook een kapitaalinjectie van SanomaVentures. Tegen een vast maandbedrag kunnen winkeliers een eigen plek krijgen op Localsunited.nl en een aan hun site gekoppelde webshop starten.