Twinkle | Digital Commerce

Prijsverschil Allerhande box en losse ingrediënten veel kleiner

2017-05-27
180101
  • 1:09

Het prijsverschil tussen de ingrediënten uit de Allerhande box en dezelfde producten in de supermarkt is veel kleiner geworden. Was de box afgelopen zomer nog 14 euro duurder, nu is dat 5 euro.

Dat blijkt uit een meting van Distrifood. Daarbij is gekeken naar de verpakkingsgrootte die het dichtst bij de benodigde hoeveeldheid van de recepten in de buurt komt en is veelal voor het AH-huismerk gekozen.

Duurdere items
De Allerhande box voor vier personen kost 49 euro, voor de losse ingrediënten uit de laatste twee boxen was de consument bij elkaar 44 euro kwijt. In de zomer, toen het maaltijdenconcept werd gelanceerd, waren de producten samen nog 35 euro.

Verklaringen
Voor het prijsverschil zijn volgens woordvoerster Els van Dijk verschillende verklaringen. Tegen Distrifood zei ze in september: ‘De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis.’

Afhalen
De Allerhande box is sinds kort ook af te halen in de supermarkt. Anders dan wanneer de box wordt thuisbezorgd, kunnen klanten bij afhalen geen extra boodschappen bijbestellen.